Hoppa till innehåll

BLACKLIGHT

LED BLACKLIGHT

Välkommen till Discolampa.se, din tillförlitliga expert på discolampor. Med vår erfarenhet av att arrangera allt från skoldiscon till nattklubbar, har vi testat hundratals olika ljuseffekter, armaturer och festbelysningar. I denna artikel kommer vi att ta en titt på ett speciellt fenomen inom festbelysning – blacklight, eller UV-blacklight som det också kallas.

LED BLACKLIGHT

KÖP BLACKLIGHT

Vill du bara köpa blacklight direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

POPULÄRA BLACKLIGHT LAMPOR

LED BLACKLIGHT

BLACKLIGHT 36 UV-LED-LAMPOR

Kraftfull blacklight som lyser upp festen - 1 995 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
BLACKLIGHT GLÖDLAMPA

KLASSIK BLACKLIGHT GLÖDLAMPA

En klassisk blacklight glödlampa på 25 W. 99 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP BLACKLIGHT

Vill du bara köpa blacklight direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om blacklights “UV-ljus”

Vad är en blacklight?

En blacklight är en typ av ljuskälla som emitterar ultraviolett (UV) ljus. Detta ljus är osynligt för det mänskliga ögat men kan få vissa material att fluorescera, eller lysa upp, vilket skapar en otroligt effektfull och spännande atmosfär vid fester och discos. Blacklight är en favorit bland både dj:s och festarrangörer världen över.

Varför kallas dem för blacklight?

Namnet blacklight kommer från det faktum att dessa lampor utsänder ultraviolett ljus, vilket är “osynligt” för det mänskliga ögat. Ljuset från en blacklight är därför svart, eller osynligt, tills det träffar något som kan fluorescera och därmed lysa upp.

Är det farligt att titta in i UV blacklight?

Generellt sett är det inte farligt att titta in i en UV blacklight. UV-ljus kan vara skadligt för ögonen och huden vid höga exponeringsnivåer, men de flesta blacklightlampor avsedda för hemmabruk eller discos har en relativt låg strålningsnivå. Dock rekommenderar vi på Discolampa.se alltid att inte titta direkt in i UV-ljuskällor för säkerhets skull.

Vad kostar dem?

Priset på UV blacklights kan variera kraftigt beroende på flera faktorer som storlek, effekt och märke. På Discolampa.se hittar du ett brett sortiment av UV blacklights som passar alla budgetar. Oavsett om du organiserar ett barnkalas, studentfest eller ett bröllop, har vi det du behöver för att göra din tillställning oförglömlig. Att köpa begagnat eller under rea kan vara sätt att komma undan billigare, men tänk på att alltid kontrollera produkternas skick och säkerhetscertifikat.

Bör man använda andra effekter så som rökmaskin, bubbelmaskin eller snömaskin till UV blacklights?

Kombinera gärna blacklights med andra ljus- och specialeffekter för en ännu mer slående visuell upplevelse. Rökmaskiner kan särskilt förstärka UV blacklight-effekten genom att skapa en “glödande” dimma. Bubbelmaskiner eller snömaskiner kan också addera extra dimension till ditt disco, särskilt om bubblorna eller snön är UV-reaktiva.

Varför bör man köpa blacklight?

Blacklights kan förvandla en vanlig festlokal till en surrealistisk, levande miljö. De får vita och ljusa färger att glöda intensivt, vilket skapar en unik atmosfär som är perfekt för ett disco. Om du vill imponera på dina gäster och skapa en fest de aldrig kommer att glömma, är blacklights definitivt ett måste.

Kan blacklight UV ljuset framkalla epilepsianfall?

Det finns ingen stark forskning som direkt kopplar UV blacklight till utlösning av epileptiska anfall. Dock kan blinkande ljus och intensiva visuella effekter utlösa anfall hos personer med fotosensitiv epilepsi. Även om blacklight i sig själv sällan blinkar, bör du vara försiktig om du kombinerar det med andra blinkande ljus och effekter.

Blir UV blacklights väldigt varma efter användning?

Som alla ljuskällor kan UV blacklights bli varma efter en tids användning. Vissa typer av blacklightlampor kan bli varmare än andra, särskilt de som drivs av glödlampor. Det är viktigt att hantera dessa lampor med omsorg och följa alla säkerhetsinstruktioner för att undvika brännskador eller brandrisk.

Hur många blacklight lampor behöver man ha till ett disco?

Antalet blacklightlampor du behöver beror på storleken på din lokal och den effekt du vill uppnå. Generellt sett kan en kraftfull blacklight lampa räcka för en mindre lokal, medan större utrymmen kan kräva flera lampor för att skapa en jämn och intensiv effekt.

Vilken typ av kläder lyser upp till blacklight ljus?

Kläder som är vita eller i neonfärger lyser starkt under UV blacklight. Det gäller även smycken och accessoarer gjorda av UV-reaktiva material. Med rätt klädval kan dina gäster bli en del av ljusshowen!

Vad ska man köpa för färg för att använda som smink till blacklight ljus?

För att riktigt lyfta din UV blacklight-upplevelse till nästa nivå, överväg att använda UV-reaktivt smink. Detta smink kommer att lysa upp under blacklight och skapa häftiga effekter. Färger som rosa, grönt, gult och blått är populära val och kan hittas hos de flesta återförsäljare av festtillbehör.

Så där har ni det! Allt ni behöver veta om UV blacklights inför ert kommande disco. Tveka inte att kontakta oss på Discolampa.se för mer råd och information – vi är här för att göra er fest oförglömlig!

KÖP BLACKLIGHT

Vill du bara köpa blacklight direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!