Hoppa till innehåll

DISCO SCANNER

Disco Scanner

Välkommen till Discolampa.se – Sveriges ledande expert på discobelysning! Med vår långa erfarenhet av att arrangera allt från skoldiscon och ravepartyn till bröllop och fester, är vi din pålitliga källa för alla dina disco-belysningsbehov. Vi har testat hundratals discolampor, ljuseffekter, armaturer och festbelysningar för att hjälpa dig att hitta de bästa produkterna för din fest.

Disco Scanner

KÖP SCANNERS

Vill du bara köpa scanners direkt, så ska du köpa via SSXL som har bäst utbud!

POPULÄRA SCANNER-LAMPOR

CHAUVET GOBOZAP SCANNER

Mycket Kraftfull LED gobo disco scanners. 4.168 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
Disco Scanner

EUROLITE LED TSL-1000 Mk2

Grym disco-scannner för stora gigen - 6.984 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP SCANNERS

Vill du bara köpa scanners direkt, så ska du köpa via SSXL som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om disco scanners

Idag ska vi dyka in i den fascinerande världen av Disco Scanners. Vi kommer att svara på de vanligaste frågorna, och ge dig de 10 bästa tipsen att tänka på när du köper en disco scanner.

Vad är en disco scanner?

En disco scanner är en typ av ljusutrustning som används för att skapa pulserande, rörliga ljusmönster, vilket är perfekt för att skapa en riktig discokänsla. Dessa scanners kan producera allt från skarpa, punkterade strålar till svepande färgeffekter som fyller hela rummet.

Varför kallas dem för discoscanner?

Namnet disco scanner kommer från den speciella teknik som används för att skapa dessa fantastiska ljuseffekter. Scannerreferensen kommer från deras förmåga att “scanna” rummet med ljusstrålar, vilket skapar en dynamisk och engagerande ljusshow.

Är det farligt att titta in i en disco-scanner?

Som med all ljusutrustning är det viktigt att hantera en disco scanner på rätt sätt. Att stirra direkt in i en disco scanner är inte rekommenderat, eftersom det starka ljuset kan vara skadligt för ögonen. Men om du använder utrustningen korrekt och säkerställer att den är riktad bort från människors ögon, är en disco scanner helt säker att använda.

Kan man göra så att scanner ljusstrålarna syns mera?

Ja, det finns faktiskt några enkla tricks för att göra dina scanner ljusstrålar ännu mer synliga. Ett tips är att använda en rökmaskin. Röken från en rökmaskin hjälper till att framhäva ljusstrålarna och gör dem mycket mer synliga och slående.

Vad kostar en scanner?

Priset på en disco scanner varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner. Du kan hitta grundläggande modeller för under tusen kronor, medan mer avancerade modeller kan kosta flera tusen kronor. Men oroa dig inte – här på Discolampa.se har vi ett stort utbud av disco scanners i alla prisklasser, så du kan hitta den perfekta enheten som passar din budget.

Varför bör man använda rökmaskin till scanners?

Rökmaskinen är ett fantastiskt komplement till din disco scanner eftersom den verkligen lyfter ljuseffekterna till en ny nivå. När ljusstrålarna skär genom röken blir de mycket mer synliga, vilket skapar en fantastisk, tredimensionell ljusshow som kommer att imponera på dina gäster.

Behöver man tillstånd för att använda disco scanner?

I Sverige behöver du generellt sett inte ett tillstånd för att använda en disco scanner. Men det är alltid bra att kolla de lokala reglerna och föreskrifterna om du planerar att använda den i en offentlig lokal eller för ett större evenemang.

Hur stark disco-scanner bör man köpa för ett skoldisco?

Styrkan på din disco scanner bör anpassas efter storleken på rummet där discot ska äga rum. För ett mindre skoldisco kan en disco scanner med en effekt på 30 till 50 watt vara tillräckligt. Men för större utrymmen kan du behöva en starkare scanner, kanske upp till 100 watt eller mer.

Vilka färger finns det att välja på discoscanner?

Discoscanners kommer i en mängd olika färger, vilket gör det möjligt för dig att skapa precis den atmosfär du önskar. Vanliga färger inkluderar rött, grönt, blått och vitt, men vissa modeller erbjuder även fler färgalternativ, inklusive gult, lila och rosa.

Därför bör du köpa en disco scanner med LED!

Det finns många fördelar med att välja en LED disco scanner. För det första är LED-lampor mycket energieffektiva, vilket sparar pengar på energikostnader. Dessutom har de en längre livslängd än traditionella lampor, vilket innebär att du inte behöver byta dem så ofta. Slutligen kan LED-lampor producera ljus i ett stort spektrum av färger, vilket gör det möjligt att skapa fantastiska ljusshower.

Kan disco scanners styras med DMX bord (controller)?

Ja, många disco scanners kan styras med en DMX controller, vilket gör det möjligt att skapa anpassade ljusshower och styra ljuset i realtid. Detta kan vara särskilt användbart för större evenemang eller professionella DJ-uppsättningar.

Hur många scannerlampor behöver jag ha för ett skoldisco?

Antalet scannerlampor du behöver beror på storleken på rummet och den atmosfär du vill skapa. För ett mindre skoldisco kan en eller två scanners vara tillräckligt. För större utrymmen kan du behöva tre till fem scanners för att täcka hela rummet.

Blir en scanner väldigt varm?

Ja, disco scanners kan bli ganska varma under drift, särskilt de modeller som använder traditionella lampor. Det är därför viktigt att placera dem på säkra platser där de inte riskerar att antända något. Modeller med LED-lampor tenderar att bli mindre varma och är ofta ett säkrare val, särskilt för hemmabruk.

Vart i rummet bör jag ställa en disco scanners för bästa effekt?

Placeringen av din disco scanner kan ha stor inverkan på ljuseffekterna. En bra plats att börja är att placera din scanner högt upp, riktad neråt mot dansgolvet. Detta ger en bred spridning av ljuset och skapar en känsla av djup och rymd. Om du har flera scanners, överväg att placera dem på olika platser runt rummet för att skapa en mer dynamisk ljusshow.

Jag hoppas du har hittat dessa tips och information användbar. Håll utkik efter vår kommande guide där vi ska granska de bästa discolamporna och rökmaskinerna för barn. Tills dess, ha en strålande dag och lycka till med ditt nästa discoparty!

KÖP SCANNERS

Vill du bara köpa scanners direkt, så ska du köpa via SSXL som har bäst utbud!