Hoppa till innehåll

RÖKMASKIN

RÖKMASKIN LITEN

Rökmaskin är kanske barnens störa favorit när det kommer till disco, och det är verkligen ett måste enligt oss. Rökmaskinen är en så viktig del i att få discolampor att bli colare, så vi skulle nästan våga säga att det blir minst 5 gånger så coolt med rökmaskiner till ljuseffekter som utan dem.

RÖKMASKIN LITEN

KÖP RÖKMASKIN

Vill du bara köpa rökmaskiner direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

POPULÄRA RÖKMASKINER

RÖKMASKIN LITEN

RÖKMASKIN FÖR LILLA DISCOT

Perfekt rökmaskin till ett mindre skol disco. 899 kr

LÄS OM RÖKMASKINEN HÄR
Rökmaskinen som proffsen väljer

RÖKMASKINEN FÖR PROFFSEN

Väldigt kraftfull rökmaskin för alla proffs - 3 995 kr

LÄS OM RÖKMASKINEN HÄR
600 W HAZER RÖKMASKIN

600 W HAZER RÖKMASKIN

Hazer rökmaskin 600 Watt & fjärrkontroll. 2 995 kr

LÄS OM RÖKMASKINEN HÄR
BUBBEL & RÖKMASKIN I ETT

BUBBEL & RÖKMASKIN I ETT

Allt i ett lösning med rökmaskin & bubbel - 2 995kr

LÄS OM RÖKMASKINEN HÄR

KÖP RÖKMASKIN

Vill du bara köpa rökmaskiner direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om rökmaskinen

Hej där! Jag är din expert på discolampor från Discolampa.se och här kommer vi att dyka ner i den fascinerande världen av rökmaskiner. Oavsett om du planerar att hålla ett barnkalas, studentfest, bröllop, eller storslagen fest, kommer vi att lotsa dig genom de viktigaste punkterna att tänka på när du ska köpa rökmaskin till disco.

Vad är en rökmaskin?

En rökmaskin är en apparat som skapar en tjock, oftast vit dimma, liknande rök eller dimma. De är populära inom scenproduktioner, konserter, klubbar och fester för att skapa atmosfär och för att förstärka ljuseffekter.

Varför kallas de för rökmaskin?

De kallas rökmaskiner eftersom de producerar en dimma som liknar rök. Men notera att den “rök” som skapas inte är äkta rök, utan en vattenbaserad aerosol.

Är det farligt att andas in röken från en rökmaskin?

I allmänhet, nej. Röken från en rökmaskin är oftast vattenbaserad och innehåller inga skadliga ämnen. Men det kan vara irriterande för personer med andningsproblem eller känsliga luftvägar, så det är viktigt att använda den ansvarsfullt.

Vad innehåller röken från en rökmaskin?

Röken från en rökmaskin är oftast en blandning av vatten och glykol eller glycerin. Dessa ämnen värms upp och förvandlas till en aerosol, vilket skapar rök- eller dimliknande effekt.

Kan man göra så att röken luktar godare?

Ja, det finns speciella doftsprayer som kan blandas med rökvätskan för att skapa olika dofter. Det kan lägga till en extra dimension till din fest eller evenemang!

Vad kostar dem?

Priset på en rökmaskin kan variera mycket, beroende på märke, modell och funktioner. Du kan förvänta dig att betala allt från ett par hundralappar till flera tusen kronor.

Varför bör man använda rökmaskin till ljuseffekter?

Röken från en rökmaskin förbättrar ljuseffekter genom att göra ljusstrålarna mer synliga. Det kan hjälpa till att skapa en mer dramatisk och spännande atmosfär.

Behöver man tillstånd för att använda rökmaskin?

Det beror på var du befinner dig. I vissa fall kan det krävas tillstånd, särskilt för stora evenemang eller på offentliga platser. Det är alltid bäst att kolla med lokala regler och förordningar.

Hur stark rökmaskin bör man köpa för ett skoldisco?

För ett skoldisco är en rökmaskin med en kapacitet på omkring 500-1000 watt vanligtvis tillräcklig. Men det beror också på storleken på platsen.

Vart kan man köpa rökvätska?

Rökvätska kan köpas på många platser online, inklusive Partykungen.se, samt i musik- och ljusbutiker.

Vad är skillnaden mellan en vanlig rökmaskin, och en Hazer & Fazer?

En vanlig rökmaskin skapar en tjock, vit dimma, medan en Hazer eller Fazer skapar en mycket finare dimma eller “haze”. Hazers och Fazers är ofta används i större scenproduktioner för att skapa en mer jämn, genomskinlig dimma.

Kan brandalarm gå igång av röken från en rökmaskin?

Ja, det kan hända. Partiklarna i röken kan aktivera vissa typer av brandvarnare, särskilt de som använder optiska sensorer.

Därför bör du köpa en rökmaskin med fjärrkontroll!

En rökmaskin med fjärrkontroll ger dig större flexibilitet och kontroll. Du kan aktivera rökmaskinen på avstånd, vilket kan vara mycket användbart under en händelse eller prestation.

Kan rökmaskiner styras med DMX bord (controller)?

Ja, många högre kvalitets rökmaskiner kan styras med en DMX-controller, vilket ger dig ännu mer kontroll över timing och utmatning.

Hur lång tid tar det innan man kan spruta rök?

De flesta rökmaskiner tar några minuter att värma upp innan de kan producera rök. Detta kan variera beroende på modellen.

Blir en rökmaskin väldigt varm?

Ja, rökmaskiner kan bli ganska varma när de är igång, eftersom de värmer upp vätskan för att skapa rök. Det är viktigt att hantera dem försiktigt och ge dem tid att svalna efter användning.

Vart i rummet bör jag ställa en rökmaskin för bästa effekt? För bästa effekt bör en rökmaskin placeras någonstans där röken kan spridas jämnt genom rummet. Det kan vara en bra idé att placera den nära scenen eller dansgolvet.

Hur ofta behöver jag spruta ny rök i lokalen?

Hur ofta du behöver spruta ny rök beror på storleken på rummet och effekten du vill uppnå. I ett litet rum kan du behöva spruta ny rök var 30-60 minut, medan du i ett större rum kan behöva göra det mer ofta.