Hoppa till innehåll

LED STRIP

10 METER RGB LED STRIP

LED strip har många olika namn, där en del kallar det för “led-tejp”, “led-ljus” , “led-slinga” eller varför inte “led-list”. Ja kärt barn har många namn, men alla gör samma sak, dem lyser upp med hjälp av LED-teknik. Läs våran guide för att hitta bästa slingan till erat disco, party eller bröllop.

10 METER RGB LED STRIP

KÖP LED-TEJP

Vill du bara köpa LED-tejp direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

POPULÄRA LED-SLINGOR

BILLIG LED-LJUSSLINGA

BILLIG LED-LJUSSLINGA

Otroligt prisvärd och billig LED-ljusslinga. 199 kr

LÄS MERA OM SLINGAN HÄR
BATTERIDRIVEN LED-STRIP

BATTERIDRIVEN LED-STRIP

Perfekt led-strip för att fästa på kläder - 199 kr

LÄS MERA OM SLINGAN HÄR
UTOMHUS WIFI LJUSSLINGA

UTOMHUS WIFI LJUSSLINGA

Ljusslinga med wifi för utomhus brukande. 699 kr

LÄS MERA OM SLINGAN HÄR
10 METER RGB LED STRIP

10 METER RGB LED STRIP

Hela 10 meter lång RGB LED strip för - 299 kr

LÄS MERA OM SLINGAN HÄR

KÖP LED-TEJP

Vill du bara köpa LED-tejp direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om LED slingor

Välkommen till Discolampa.se, ditt one-stop-shop för allting relaterat till discolampor och ljuseffekter! Vi har flera års erfarenhet av att arrangera allt från skoldiscon, ravepartyn, till stora nattklubbar och privata fester. Med hundratals olika discolampor, ljuseffekter och festbelysningar testade under åren, vi vet precis vad du behöver för att din fest ska lysa upp natten.

Idag ska vi prata om en av de mest populära och kostnadseffektiva ljuseffekterna på marknaden, LED-stripes. Häng med oss när vi dyker ner i 10 saker du behöver veta när du köper LED-stripes till ditt disco och hur du kan få mest valuta för dina pengar!

Vad är en LED strip?

En LED-strip (även känd som LED-slinga eller LED-list) är en flexibel remsa fylld med små LED-lampor som kan skapa dynamisk och anpassningsbar belysning för alla typer av evenemang, inklusive skoldiscon.

Varför kallas dem för LED-slingor?

De kallas LED-slingor eftersom de kan formas och böjas till nästan vilket format som helst, mycket som en slinga. De är otroligt flexibla vilket gör dem idealiska för att skapa unika ljusmönster och effekter.

Är det farligt att titta in i LED-lister?

Det är generellt sett inte farligt att titta in i en LED-list. Dock kan starkt ljus vara obekvämt för ögonen, särskilt i mörka miljöer, så det rekommenderas att inte titta direkt in i dem för länge.

Kan man göra så att ljusstrålarna från LED-tejp syns mera?

Ja, du kan framhäva ljusstrålarna från LED-tejpen genom att använda t.ex. en rökmaskin. Rök eller dimma kan göra ljusstrålarna mer synliga och skapa en dramatisk effekt.

Vad kostar en LED stripe?

Priset på en LED stripe varierar beroende på dess längd, ljusstyrka och extra funktioner, men de är generellt sett mycket prisvärda. De börjar på några hundra kronor och kan gå uppåt beroende på specifikationer.

Kan en LED stripes utlösa epilepsianfall?

Som alla ljusflöden kan LED-stripes potentiellt utlösa epileptiska anfall hos individer som är känsliga för ljuskänslig epilepsi. Om du arrangerar ett event där någon med detta tillstånd kan vara närvarande, rekommenderas det att använda ljusen på ett sätt som minskar risken för anfall.

Vilka fördelar har LED lister mot vanliga ljuseffekter?

LED lister är energieffektiva, hållbara, och ger möjlighet till att anpassa färg och ljusstyrka. De har en lång livslängd och producerar lite värme, vilket gör dem till ett säkert alternativ för långvarig användning.

Hur lång led-slinga behöver man ha för ett skoldisco?

Längden på din LED-slinga beror på storleken på utrymmet du vill belysa. För ett medelstort skoldisco kan en slinga på 5 till 10 meter vara tillräcklig.

Vilka färger finns det i en LED slingor?

LED-slingor kommer i alla färger som du kan tänka dig. Många har även RGB (rött, grönt, blått) färgväxling som låter dig skapa egna färgkombinationer och sekvenser.

Hur mycket ström drar en LED-strip?

LED-stripes är mycket energieffektiva. Exakt strömförbrukning beror på längd och ljusstyrka, men de drar generellt mycket mindre ström än traditionell belysning.

Vart i rummet bör jag sätta upp en led-slinga för bästa effekt?

För bästa effekt, överväg att placera LED-slingor längs kanter eller hörn av rummet, eller runt dansgolvet. De kan också användas för att belysa scener eller DJ-bås. Kom ihåg att placera dem så att de inte bländar gästerna.