Hoppa till innehåll

DISCOLASER

DISCOLASER MED ROSA

Discolaser kan vara en utav det absolut häftigaste ljuseffekterna som du kan uppleva på ett disco. Dem ger väldigt starka laserstrålar i grönt, rött och blått oftast, som rör sig snabbt eller långsamt över huvudet på publiken. Läs våran artikel & lär dig om vad som är bra att tänka på när du ska köpa disco laser.

DISCOLASER MED ROSA

KÖP LASERLAMPA

Vill du bara köpa laserlampa direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

POPULÄRA DISCO-LASERS

MINI LASERLAMPA RÖD & BLÅ

MINI LASERLAMPA RÖD & BLÅ

Kompakt men stark röd & blå laser-lampa. 1 495 kr

LÄS MERA OM LASERN HÄR
RGB POLAR LASEREFFEKT

RGB POLAR LASEREFFEKT

Lasereffekt som skapar otroliga mönster - 1 295 kr

LÄS MERA OM LASERN HÄR
DISCOLASER MED ROSA

KRAFTFULLT ROSA DISCO LASER

Kraftfull rosa laserlampa för stora festerna. 2 995 kr

LÄS MERA OM LASERN HÄR
Grön LASERLAMPA

40 mW GRÖN SCEN LASERLAMPA

Häftigt scen laser med gröna laserstrålar - 1 895 kr

LÄS MERA OM LASERN HÄR

KÖP LASERLAMPA

Vill du bara köpa laserlampa direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om disco lasers

Välkommen till Discolampa.se, er främsta guide till ljusfyllda nätter! Vi är experter på discolampor och har åtskilliga års erfarenhet av att arrangera allt ifrån skoldiscon till ravepartyn och storslagna bröllopsfester. Vi har testat hundratals olika typer av discolampor, ljuseffekter, armaturer och festbelysningar, allt för att skapa minnesvärda evenemang.

I den här artikeln kommer vi att svara på en rad frågor om discolaser, en av de mest spektakulära ljuseffekterna på marknaden. Så oavsett om du planerar ett barnkalas, studenten, ett bröllop eller en fest, kommer du att kunna hitta den bästa discolasern för dina behov.

Vad är en disco laser?

En discolaser är en ljusenhet som använder laserteknik för att skapa färgstarka och dynamiska ljusstrålar och mönster. Discolasers skapar en atmosfär full av energi, perfekt för dans och fest.

Varför kallas de för discolaser?

Benämningen “discolaser” kommer från deras frekventa användning i disco- och dansmiljöer, där de bidrar till att skapa en elektrisk atmosfär och levande visuella effekter.

Är det farligt att titta in i en laserlampa?

Ja, det kan vara skadligt att titta direkt in i en laserlampa, särskilt om det är en högeffektiv laser. Det är viktigt att laserstrålarna inte riktas direkt mot människors ögon för att förebygga eventuell skada.

Kan man göra så att laserstrålarna syns mer?

Ja, användning av en rökmaskin kan verkligen hjälpa till att förstärka effekten av discolasers. Rökpartiklarna i luften fångar upp och sprider laserstrålarna, vilket gör dem mer synliga och effekten mer dramatisk.

Vad kostar en laserlampa?

Priset för laserlampor kan variera beroende på flera faktorer, inklusive strålkvalitet, ljusstyrka, färgalternativ och extra funktioner. En enkel laserlampa kan kosta några hundralappar, medan mer avancerade modeller kan kosta flera tusen kronor.

Varför bör man använda rökmaskin till ljuseffekter?

Rökmaskiner hjälper till att framhäva ljuseffekter, speciellt lasrar. Röken gör att ljusstrålarna syns bättre och ger en mycket dramatisk och cool effekt.

Behöver man tillstånd för att använda disco laser?

Ja, i många länder krävs det tillstånd för att använda vissa typer av lasrar, inklusive discolasers. Det är alltid bäst att kolla upp lokala lagar och förordningar innan du köper en discolaser.

Hur stark disco-laser bör man köpa för ett skoldisco?

Styrkan på discolasern du behöver beror på storleken på utrymmet. För ett mindre skoldisco, kan en laser på runt 50-100 mW vara tillräcklig. För större utrymmen kan du behöva en mer kraftfull laser.

Vilka färger finns det att välja på discolasers?

Discolasers kommer i en mängd olika färger, inklusive röd, blå, grön, lila och gul. Många discolasers har också RGB (rött, grönt, blått) funktionalitet, vilket innebär att de kan blanda dessa grundfärger för att skapa en mängd olika färger.

Därför bör du köpa en discolaser med RGB!

RGB-discolasers ger dig störst flexibilitet när det gäller färgval. Genom att blanda rött, grönt och blått ljus kan de skapa en mängd olika färger, vilket gör att du kan skapa en unik ljusshow för varje evenemang.

Kan disco lasrar styras med DMX bord (controller)?

Ja, många discolasers kan styras med ett DMX-bord. Detta ger dig möjlighet att skräddarsy ljusshowen efter musiken, vilket kan skapa en fantastisk synkroniserad effekt.

Hur många lasrar behöver jag ha för ett skoldisco?

Antalet discolasers du behöver för ett skoldisco beror på storleken på rummet och den atmosfär du vill skapa. Ett stort rum kan behöva flera lasrar för att helt täcka ytan, medan ett mindre rum kanske bara behöver en eller två.

Blir en discolaser väldigt varm?

Ja, discolasers kan bli mycket varma, särskilt efter långvarig användning. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och ge lasern tid att svalna mellan användningarna för att förhindra överhettning.

Vart i rummet bör jag ställa en disco laser för bästa effekt?

För bästa effekt bör discolasern placeras i en höjd där den kan projicera ljuset över hela rummet. Placeringen beror också på vilken typ av effekt du vill ha. Om du vill ha ljuset att svepa över hela dansgolvet kan du placera lasern i ena änden av rummet, eller om du vill ha en mer centraliserad ljuseffekt kan du placera lasern i mitten av rummet.