Hoppa till innehåll

LJUSEFFEKTER

DUAL MOONFLOWER LJUSEFFEKT

Ljuseffekter eller “discolampa” som det oftast bara kallas för, är den typ utav lampor man använder sig utav på discon. Dessa discolampor hittar du allt ifrån nattklubbar, skoldiscon och på bröllop. Vi har satt ihop en guide med vad du ska tänka på innan du köper ljuseffekterna.

DUAL MOONFLOWER LJUSEFFEKT

KÖP LJUSEFFEKT

Vill du bara köpa ljuseffekter direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

POPULÄRASTE LJUSEFFEKTERNA

DUAL MOONFLOWER LJUSEFFEKT

DUAL MOONFLOWER LJUSEFFEKT

Kraftfull LED stroboskop-lampa till festen. 1 999 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
LJUSEFFEKT PARTY-BAR

PARTYBAR MED 4 x EFFEKTER

Mycket ljus & sköter sig själv hela kvällen. 3 444 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
LED DISCOKULA LJUSEFFEKT

LED DISCOKULA LJUSEFFEKT

Glöm spegel discokulan, denna är med led. 2 995 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
LJUSEFFEKT MED 3 SPEGLAR

LJUSEFFEKT MED 3 SPEGLAR

3 speglar som ger snabba & cola rörelser. 1 595 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP LJUSEFFEKT

Vill du bara köpa ljuseffekter direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om ljus-effekter

Hej där, discoälskare! Välkommen till Discolampa.se, din sanna guide till världen av färgstark belysning och fantastiska ljuseffekter. Med våra många år av erfarenhet inom branschen, från skoldiscon till nattklubbar och fester, har vi testat hundratals discolampor, ljuseffekter, armaturer och festbelysningar för att hitta de bästa produkterna på marknaden. Så sätt dig tillrätta, det är dags att lysa upp din fest!

Vad är ljuseffekter?

Ljuseffekter är de visuella trick och illusioner som skapas genom att manipulera ljus. De används i allt från teaterproduktioner och konserter till din lokala discoklubb för att förbättra atmosfären och göra evenemanget mer minnesvärt.

Varför kallas de för ljuseffekter?

Namnet “ljuseffekter” kommer från den otroliga effekt de har på en miljö. Rätt belysning kan förvandla ett vanligt rum till en magisk plats, full av färg, energi och liv.

Är det farligt att titta in i ljuseffekter?

Tja, det beror på. Medan vissa ljuseffekter är helt säkra att titta på, kan andra, som laserljus, skada dina ögon om du tittar på dem direkt. Därför rekommenderar vi alltid att man hanterar ljuseffekter med försiktighet.

Vad kostar dem?

Priset på ljuseffekter kan variera kraftigt beroende på kvalitet, varumärke och typ av produkt. Men oroa dig inte, hos Discolampa.se har vi ljuseffekter för alla budgetar, och våra experttips kommer att hjälpa dig att hitta rätt lampa till rätt pris.

Bör man använda andra effekter så som rökmaskin, bubbelmaskin eller snömaskin till dem?

Att kombinera ljuseffekter med rök, bubblor eller snö kan skapa en ännu mer dramatisk och spännande atmosfär. Det hjälper ljuset att sprida sig och skapar ett mer tredimensionellt utseende. Så om du verkligen vill imponera på dina gäster, varför inte experimentera med några av dessa tilläggseffekter?

Varför bör man köpa LED ljuseffekter?

LED-ljuseffekter är ett fantastiskt val av många skäl. För det första är de otroligt energieffektiva, vilket innebär att de kan fungera under längre perioder utan att dränera strömmen. För det andra är de mycket hållbara och långvariga, så du behöver inte oroa dig för att byta dem ut ofta. Dessutom ger LED-lampor ett klart, starkt ljus som kan lysa upp vilket rum som helst, vilket gör dem perfekta för discobelysning.

Kan ljuseffekter framkalla epilepsianfall?

Ja, i vissa fall kan ljuseffekter orsaka epilepsianfall. Detta är känt som fotosensitiv epilepsi, en form av tillståndet där anfall utlöses av blinkande eller flimrande ljus. Om du planerar en fest och vet att någon av dina gäster har denna typ av epilepsi, är det bäst att undvika snabba blinkande ljuseffekter eller att varna dem i förväg.

Blir ljuseffekter väldigt varma efter användning?

Det beror på typen av ljuseffekt. Traditionella halogenlampor kan bli mycket varma efter långvarig användning, medan LED-lampor förblir relativt svala. Om du planerar att använda dina ljuseffekter under en längre period, rekommenderar vi att du överväger LED-lampor för att undvika överhettning.

Hur många ljuseffekter behöver man ha till ett disco?

Det finns ingen exakt siffra för hur många ljuseffekter du behöver för ett disco, eftersom det beror på storleken på platsen och den atmosfär du vill skapa. Men en bra tumregel är att ha minst tre olika ljuskällor för att skapa en varierad och dynamisk ljusshow.

Vad är skillnaden mellan “rörliga ljuseffekter” och “wash ljuseffekter”?

Rörliga ljuseffekter, även kända som “moving heads”, kan röra sig och ändra riktning för att skapa dynamiska ljusmönster. De är perfekta för att skapa en energisk och levande atmosfär.

Wash ljuseffekter, å andra sidan, är designade för att ge en bred, jämn täckning av ljus över en stor yta. De kan skapa en fyllig bakgrundsfärg eller ljusa upp hela rummet med en mjuk glöd.

Båda dessa typer av ljuseffekter har sina egna fördelar, och att kombinera dem kan skapa en verkligt spektakulär ljusshow. Hos Discolampa.se har vi ett brett utbud av både moving heads och wash ljuseffekter, så kom och ta en titt för att hitta den perfekta belysningen för ditt nästa disco!