Hoppa till innehåll

UV LAMPA

MINI UV-SPOT MED LED

UV lampa är ett måste på alla typer av fester, oavsett det handlar om bröllop, skoldisco, nattklubb eller raveparty. Dessa lampor är dem som ger UV-ljus, och får alla vita eller neon färgade kläder att börja lysa upp. Läs hela våran guide med vad du ska tänka på när du ska köpa UV-belysning till festen.

MINI UV-SPOT MED LED

KÖP UV-LAMPOR

Vill du bara köpa UV lampor direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

POPULÄRA UV-LAMPOR

MONSTER LED UV-LAMPA

MONSTER LED UV-LAMPA

Superstark UV-lampa, täcker hela rummet. 1 995 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
MINI UV-SPOT MED LED

MINI UV-SPOT MED LED

Liten men kraftfull UV spot med LED ljus. 699 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP UV-LAMPOR

Vill du bara köpa UV lampor direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om UV-lampor

Välkommen till Discolampa.se! Som din kunniga guide inom discolampor står vi här redo att dela med oss av vår expertis. Med många års erfarenhet av att arrangera allt ifrån skoldiscon till ravepartyn, har vi testat hundratals olika typer av discolampor, ljuseffekter och festbelysningar. I den här artikeln kommer vi att fokusera på UV-lampor, en oslagbar klassiker när det gäller discobelysning.

Vad är en UV lampa? UV-lampa, också känd som svart ljus, genererar ljus i det ultravioletta spektrumet (UV). Detta ljus är i sig osynligt för människans öga, men när det träffar vissa material orsakar det fluorescens, vilket får materialet att lysa upp i ett synligt ljus.

Varför kallas dem för UV lampor? De kallas UV-lampor på grund av det ultravioletta ljus de avger. UV står för “ultraviolet” vilket är en frekvens av ljus som ligger utanför det synliga spektrum för människan.

Är det farligt att titta in i UV lampan? Exponering för starka UV-lampor under längre tid kan vara skadligt för ögonen, så det är bäst att undvika direkt ögonkontakt med lamporna när de är påslagna.

Vad kostar dem? Priset på UV-lampor varierar beroende på kvalitet, storlek, och var du köper dem ifrån. Men generellt kan du hitta UV-lampor för några hundratal upp till flera tusen kronor.

Bör man använda andra effekter så som rökmaskin, bubbelmaskin eller snömaskin till dem? Ja, dessa effekter kan verkligen förhöja upplevelsen av UV-ljus. Rökmaskinen hjälper till att sprida ljuset, medan bubbelmaskinen och snömaskinen kan skapa spännande visuella effekter i kombination med UV-ljuset.

Varför bör man köpa UV ljus? UV-ljus skapar en unik och festlig atmosfär genom att få vissa typer av kläder, smink och dekorationer att lysa upp. Detta kan göra ditt disco eller din fest mer minnesvärd och underhållande.

Kan UV ljuset framkalla epilepsianfall? För personer som är ljuskänsliga, kan snabba förändringar i ljusintensitet eller blinkande ljus potentiellt utlösa epileptiska anfall. Dock är UV-ljus i sig inte mer sannolikt att framkalla anfall jämfört med andra ljuskällor.

Blir UV lamporna väldigt varma efter användning? Ja, precis som andra lampor, kan UV-lampor bli varma efter användning. Det är bäst att hantera dem försiktigt och låta dem svalna innan du rör vid dem efter användning.

Hur många UV lampor behöver man ha till ett disco? Antalet UV-lampor du behöver för ett disco beror på storleken på platsen och den effekt du vill uppnå. I genomsnitt, för ett mellanstort rum, kan 2-4 lampor vara tillräckligt.

Vilken typ av kläder lyser upp till UV ljus & UV lampor? Kläder som innehåller vit eller neonfärger kommer att lysa upp under UV-ljus. Materialet spelar också en roll, med naturliga fibrer som bomull och linne som tenderar att reagera starkare än syntetiska material.

Vad ska man köpa för färg för att använda som smink till UV ljus? För smink som ska lysa under UV-ljus, bör du leta efter produkter som är märkta som “UV” eller “neon”. Dessa sminkprodukter har speciella pigment som reagerar på UV-ljus och kommer att lysa starkt när de utsätts för det.