Hoppa till innehåll

RYMDLAMPA

RYMDLAMPA

Vi vet att det är mycket att tänka på när du står inför att köpa en rymdlampa eller stjärnprojektor som det också kallas för till ditt disco. Så vi vill dela med oss av vår expertis och ge dig 10 tips på vad du ska tänka på för att få mest valuta för dina pengar.

RYMDLAMPA

KÖP RYMDLAMPA

Vill du köpa stjärnprojektor direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

POPULÄRA RYMDLAMPOR

RYMDLAMPA

ASTRONAUT LASERPROJEKTOR

Kul design och gör väldigt fina mönster - 549 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
stjärnprojektor

BILLIG & BRA STJÄRNPROJEKTOR

Väldigt billig & bra stjärnprojektor lampa. 299 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP RYMDLAMPA

Vill du köpa stjärnprojektor direkt, så ska du köpa via PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om stjärnprojektor

Vad är en rymdlampa?

En rymdlampa är en särskild typ av ljuseffekt som skapar fantastiska visuella effekter genom att stråla ut ljus i olika riktningar. Perfekt för att skapa en festlig stämning på barnkalaset, studentfesten, bröllopet eller vilken tillställning du än arrangerar. Dessa lampor är utformade för att ge en känsla av att befinna sig i rymden med alla dess stjärnor och galaxer, därav namnet “rymd lampa”.

Varför kallas dem för stjärnprojektor?

Namnet “stjärnprojektor” kommer från lampans förmåga att skapa en atmosfär som är lik den du skulle uppleva om du var ute i rymden. De dynamiska ljusmönstren och färgerna som lamporna skapar påminner om stjärnhimlen och galaxerna, vilket ger en känsla av att vara mitt i en stjärnklar natt.

Är det farligt att titta in i en stjärnprojektor?

Generellt sett är det inte farligt att titta in i en stjärnprojektor. Men, precis som med alla ljuskällor, kan det vara obehagligt eller till och med skadligt för ögonen att stirra direkt in i ljuset för en längre tid. Därför rekommenderar vi alltid att använda lamporna på ett säkert sätt och att inte titta direkt in i dem.

Kan man göra så att rymdlampans ljusstrålarna syns mer?

Ja, absolut! Ett effektivt sätt att förstärka ljusstrålarna från din rymdlampa är genom att använda en rökmaskin. Röken från maskinen fångar upp ljusstrålarna, vilket gör dem mycket mer synliga och bidrar till en ännu mer dramatisk och imponerande ljuseffekt.

Vad kostar en stjärnprojektor?

Priset på en stjärnprojektor kan variera mycket beroende på dess specifikationer och funktioner. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 500 till 3000 kronor. Men på Discolampa.se har vi rymd lampor för alla budgetar, och vi strävar efter att ge dig det bästa värdet för pengarna.

Varför bör man använda rökmaskin till stjärnprojektor?

Att använda en rökmaskin tillsammans med din stjärnprojektor kan ta din ljusshow till nästa nivå. Röken fångar upp ljusstrålarna och gör dem mer synliga, vilket skapar en mer dramatisk och imponerande effekt. Dessutom kan röken bidra till en cool och mystisk atmosfär som passar perfekt för en discofest!

Behöver man tillstånd för att använda rymdlampan?

Generellt sett behöver du inte något särskilt tillstånd för att använda en rymdlampa. Men det är alltid bra att kolla upp lokala regler och föreskrifter för att försäkra dig om att du använder din lampa på ett säkert och lagligt sätt.

Hur stark rymdlampa bör man köpa för ett skoldisco?

Styrkan på rymdlampan som du behöver för ett skoldisco beror på storleken på lokalen. För mindre rum kan en mindre lampa vara tillräcklig, medan större utrymmen kan behöva starkare lampor eller flera lampor för att skapa en effektfull ljusshow. På Discolampa.se har vi en mängd olika rymd lampor att välja mellan, så du kan hitta den som passar just dina behov.

Vilka färger finns det att välja på stjärnprojektorer?

Stjärnprojektorer finns i en rad olika färger, inklusive rött, grönt, blått, gult, vitt och många fler. Vissa modeller erbjuder även flerfärgade effekter, vilket ger dig möjlighet att skapa en riktigt färgsprakande ljusshow. Oavsett vilken färg du föredrar kan du hitta det på Discolampa.se!

Därför bör du köpa en rymdlampa med LED!

Att köpa en rymdlampa med LED-teknik har flera fördelar. För det första, LED-lampor har en mycket längre livslängd jämfört med traditionella glödlampor. De är också mer energieffektiva, vilket kan hjälpa dig att spara på elräkningen. Dessutom, LED-lampor kan producera ljus i en mängd olika färger, vilket gör dem perfekta för att skapa färgstarka och dynamiska ljusshow.

Kan rymdlampor styras med DMX bord (controller)?

Ja, många rymd lampor kan styras med en DMX-controller. Detta gör det möjligt att kontrollera olika aspekter av lampans prestanda, inklusive ljusintensitet, färg och rörelsemönster. Att använda en DMX-controller ger dig större kreativ frihet och möjliggör mer sofistikerade ljusshower.

Hur många stjärnprojektorer behöver jag ha för ett skoldisco?

Antalet stjärnprojektorer du behöver för ett skoldisco beror på flera faktorer, inklusive storleken på rummet och den typ av atmosfär du vill skapa. Generellt sett kan du få en fantastisk effekt med bara en eller två lampor i ett mindre rum. För större utrymmen, kanske du vill använda flera lampor för att se till att ljuset når alla delar av rummet.

Blir en stjärnprojektor väldigt varm?

Beroende på typ av lampa och hur länge den har varit på kan en rymd lampa bli varm. LED-lampor tenderar att bli mindre varma än traditionella glödlampor, men det är alltid en bra idé att vara försiktig när du hanterar lampor som har varit på för en stund. Tänk på att lamporna ska användas på ett säkert sätt, bort från lättantändliga material.

Vart i rummet bör jag ställa en rymdlampan för bästa effekt?

Var du ska placera din rymd lampa beror på vilken effekt du är ute efter. Att placera den i mitten av rummet kan hjälpa till att sprida ljuset jämnt över hela utrymmet. Du kan också rikta ljuset mot väggarna eller taket för att skapa intressanta ljusmönster. Tänk på att experimentera med placeringen för att hitta det som fungerar bäst för ditt utrymme och ditt evenemang.

Hoppas detta hjälper dig vid ditt nästa inköp av stjärnprojektor för ditt disco! Kom ihåg, hos Discolampa.se finns alltid experter till hands för att hjälpa dig hitta den perfekta discolampan för din fest!