Hoppa till innehåll

STROBOSKOP

Stroboskoplampa

Stroboskop eller “blixtlampan” som många också kallar den för, är en utav det mest populära ljuseffekterna på ett disco. Vi satt ihop en hel guide på denna sidan med vad du ska tänka på när du köper stroboskoplampa, och vilka stroblampor vi tycker du ska köpa för maximal valuta för pengarna.

Stroboskoplampa

KÖP STROBOSKOP

Vill du bara köpa stroboskop direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

POPULÄRA STROBOSKOPLAMPOR

Kraftfullt LED stroboskop

KRAFTFULLT LED STROBOSKOP

Kraftfull LED stroboskop-lampa till festen. 1 999 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
Stroboskop

LED STROBOSKOP LAMPA

Blinklampa & blixtlampa för skoldiscot. 499 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP STROBOSKOP

Vill du bara köpa stroboskop direkt, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om stroboskop

Här på Discolampa.se är vi stolta över vår mångåriga erfarenhet av att skapa de mest magiska atmosfärer med discolampor, ljuseffekter, armaturer och festbelysningar. Från skoldiscon och ravepartyn till stora nattklubbar och fester, har vi testat hundratals olika typer av discolampor. Med den här expertisen har vi satt ihop en guide för dig som funderar på att köpa stroboskoplampor, för att du ska kunna skapa den perfekta stämningen på ditt nästa evenemang, oavsett om det är ett barnkalas, studentfirande eller bröllop.

Vad är en stroboskoplampa?

En stroboskoplampa, ofta kallad blixtlampa, är en speciell typ av lampa som ger snabba och intensiva ljusblink. Dessa blink kan ske så snabbt att det skapar en “stoppad tid”-effekt, där rörelser verkar frysa eller sakta ner. Det här gör stroboskoplampor till en favorit på dansgolvet, där de skapar en energisk och spännande atmosfär.

Varför kallas stroboskoplampor för blixtlampor?

Namnet “blixtlampa” kommer från lampans likhet med hur en blixt lyser upp himlen. Likt en blixt i natten, blinkar stroboskoplampor plötsligt och intensivt, för att sedan snabbt försvinna, vilket ger en dramatisk effekt.

Är det farligt att titta in i stroboskoplampor?

Även om det inte är direkt farligt att titta på stroboskoplampor, kan de vara obehagliga för ögonen om man tittar på dem under en längre tid. Om du har gäster som är känsliga för starkt ljus kan det vara bäst att använda stroboskoplampor med måtta.

Vad kostar de?

Priserna på stroboskoplampor varierar beroende på deras storlek, ljusstyrka och andra funktioner. Men oroa dig inte, på Discolampa.se har vi ett brett utbud av stroboskoplampor som passar alla budgetar. Plus, vi har flera tips och tricks för att hjälpa dig komma undan billigare!

Bör man använda andra effekter så som rökmaskin, bubbelmaskin eller snömaskin till dem?

Absolut! Användning av rökmaskiner, bubbelmaskiner eller snömaskiner kan höja atmosfären till nya nivåer. Rökmaskiner i synnerhet kan förstärka effekten av stroboskoplampor genom att göra ljuset mer synligt och dramatiskt. Var dock försiktig att inte överanvända dessa effekter då det kan bli överväldigande för dina gäster.

Varför bör man köpa LED stroboskoplampa?

LED stroboskoplampor är ett utmärkt val av flera skäl. Först och främst är de energieffektiva, vilket innebär att de använder mindre ström jämfört med traditionella lampor. De har också en längre livslängd och är mindre känsliga för stötar och vibrationer, vilket gör dem mer hållbara. Dessutom ger de ett starkt, klart ljus som kan anpassas i olika färger, vilket gör dem extremt mångsidiga för olika typer av evenemang.

Kan stroboskoplampor framkalla epilepsianfall?

Ja, i sällsynta fall kan stroboskoplampor utlösa epilepsianfall hos individer med ljuskänslig epilepsi. Om du vet att någon av dina gäster har denna typ av epilepsi, rekommenderas det att använda stroboskoplampor med försiktighet eller att helt undvika dem.

Blir en stroboskoplampa väldigt varma efter användning?

Traditionella stroboskoplampor kan bli varma efter långvarig användning. LED stroboskoplampor blir dock mindre varma och är generellt säkrare att använda över längre perioder. Oavsett vilken typ av stroboskoplampa du använder är det alltid bra att låta lamporna svalna lite efter några timmars användning för att minska risken för överhettning.

Hur många stroboskoplampor behöver man ha till ett disco?

Antalet stroboskoplampor du behöver beror på storleken på ditt disco och den atmosfär du vill skapa. För ett mindre disco kan en eller två stroboskoplampor vara tillräckliga. För större evenemang kanske du behöver fler lampor för att täcka hela dansgolvet. På Discolampa.se har vi ett brett utbud av stroboskoplampor i olika storlekar och ljusstyrkor, så du kan hitta den perfekta kombinationen för ditt evenemang.