Hoppa till innehåll

MOVING HEAD

RGB MOVING HEAD

Moving Head är en utav det mest populära ljuseffekterna och mest använda typerna av discoljus på ett nattklubbar, discon och på scener. Vi satt ihop en hel guide på denna sidan med vad du ska tänka på när du köper moving heads, och vad som är skillnaden på olika typer av moving heads.

RGB MOVING HEAD

KÖP MOVING HEAD

Vill du bara köpa moving heads, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

POPULÄRA MOVING HEADS LAMPOR

RGB MOVING HEAD

LED 35 W RGB MOVING HEAD

Denna moving head är helt enkelt perfekt. 2 495 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR
WASH AND BEAM MOVING HEAD

WASH AND BEAM MOVING HEAD

Moving head med både wash & spot effekt. 2 995 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

GOBO SPOT MOVING HEAD

Byter både färgerna & gobosen (mönster). 2 995 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

WASH MOVING HEAD RGBW

Moving head 4 x 10W 4-in-1 Quad LEDS. 2 995 kr

LÄS MERA OM LAMPAN HÄR

KÖP MOVING HEAD

Vill du bara köpa moving heads, så ska du köpa vi PK som har bäst utbud!

Svar på vanliga frågor om stroboskop

Välkommen till Discolampa.se, din trofasta guide i ljusdjungeln! Låt oss belysa ämnet Movings Heads lampor – en glittrande stjärna på dansgolvet som kan transformera vilken tillställning som helst till en glödhet klubbkväll.

Vad är en Moving Head, undrar du kanske? Själva namnet är ganska beskrivande. En Moving Head är en typ av scenljus som kan röra sig, det vill säga, dess ljuskälla kan snurra och svänga i olika riktningar för att skapa dynamiska ljuseffekter. Dem är kända för sin flexibilitet och sin förmåga att sprida ljus över hela rummet. De kallas Moving Heads eftersom de har en rörlig “huvud”, vilket innebär att ljuset kan riktas exakt dit du vill ha det.

När du köper Moving Heads, finns det tio viktiga saker att tänka på. Vi ska täcka allt från priser till säkerhetsåtgärder, så håll i hattarna!

  1. Prisklass: Dem kan variera mycket i pris, från några hundra kronor till flera tusen. Men oroa dig inte, på Discolampa.se har vi testat och rekommenderat de bästa prisvärda alternativen.

  2. LED Moving Heads: Vi rekommenderar starkt att köpa LED Moving Heads. De är mer energieffektiva, har längre livslängd och producerar mindre värme än traditionella lampor.

  3. Säkerhet: Är det farligt att titta in i Moving Heads? Ja, det kan det vara. Precis som med vilken stark ljuskälla som helst bör du undvika att titta direkt in i ljuset.

  4. Antal: Hur många Moving Heads behöver du till ditt disco? Det beror på storleken på ditt utrymme. Men som en tumregel föreslår vi att du har minst två för att skapa en jämn ljusfördelning.

  5. Extra effekter: Rökmaskin, bubbelmaskin eller snömaskin? Alla dessa kan förstärka dina Moving Heads effekter och skapa en mer dramatisk atmosfär.

Vi på Discolampa.se har lagt mycket tid på att göra ett bäst i test på disco lampor. Vi har också gjort en hel guide om vilken discolampa du ska köpa till barn, för att hjälpa dig att skapa den perfekta feststämningen utan att bryta banken.

Så, letar du efter den perfekta discolampan till barnkalas, studenten, bröllopet eller festen? Kolla in våra guider och recensioner, och låt oss hjälpa dig att hitta rätt Moving Head för dig. På Discolampa.se, är vi här för att göra ditt disco fantastiskt!

Vad är en Moving Head?

En Moving Head är en typ av belysningsenhet för scen och diskotek. Den kan röra sig och ändra riktning, vilket ger en dynamisk ljusshow.

Varför kallas de för Moving Heads?

De kallas Moving Heads eftersom deras ‘huvud’, där ljuskällan sitter, kan röra sig. Det betyder att ljuset kan riktas och röra sig i olika riktningar, vilket skapar fantastiska ljuseffekter.

Är det farligt att titta in i Moving Heads?

Ja, precis som med alla starka ljuskällor kan det vara skadligt för ögonen att titta direkt in i en Moving Head. Det är alltid bäst att undvika att titta direkt in i ljuset.

Vad kostar de?

Priset på en sådan armatur varierar kraftigt beroende på deras specifikationer och varumärke. Du kan hitta billigare modeller för några hundra kronor, medan mer avancerade modeller kan kosta tusentals kronor.

Bör man använda andra effekter som rökmaskin, bubbelmaskin eller snömaskin till dem?

Ja, dessa extra effekter kan verkligen förbättra din ljusshow. Rökmaskiner kan hjälpa till att sprida ljuset mer effektivt, medan bubbelmaskiner och snömaskiner kan lägga till extra visuella effekter.

Varför bör man köpa LED Moving Head?

LED Moving Heads är mer energieffektiva, har längre livslängd och producerar mindre värme än traditionella lampor. Dessutom erbjuder de ofta mer levande och varierande färger.

Kan Moving Heads framkalla epilepsianfall?

Ja, för personer med ljuskänslig epilepsi kan snabba ljusblixtar från saker som Moving Heads utlösa ett anfall. Det är alltid bäst att varna gästerna i förväg om du planerar att använda sådana ljuseffekter.

Blir en Moving Head väldigt varm efter användning?

Ja, precis som alla ljuskällor kan Moving Heads bli varma efter användning. Det är alltid bäst att låta dem svalna innan du hanterar dem.

Hur många Moving Heads behöver man ha till ett disco?

Antalet Moving Heads du behöver beror på storleken på utrymmet. För ett litet rum kan två vara tillräckligt, medan du kan behöva flera för större utrymmen.

Vad är skillnaden på “Moving Heads spot” och “Moving Head wash” effekt?

En “spot” Moving Head producerar en riktad ljusstråle, vilket är bra för att belysa specifika områden eller objekt. Å andra sidan skapar en “wash” Moving Head ett bredare, mer diffust ljus som kan fylla hela rummet med färg.